SEO optimalisatie

Heb jij voor de website van jouw onderneming al gebruik gemaakt van SEO optimalisatie? Zo niet, dan is het heel verstandig om hier alsnog mee aan de slag te gaan. Wat is dit nu precies? SEO staat voor search engine optimization, of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Met andere woorden, het betekent dat je ervoor zorgt dat jouw website zo is ingericht dat dit zo optimaal mogelijk is voor zoekmachines zoals Google. Er zijn verschillende manieren om met SEO optimalisatie aan de slag te gaan, je kunt dan denken aan:

  • keyword analyse
  • linkbuilding teksten
  • backlinking
  • conversie optimalisatie

Al deze zaken dragen bij aan een betere score voor jouw website en dit kan jou veel opleveren. Veel bedrijven zetten in op adverteren, bijvoorbeeld via AdWords, maar de kosten daarvan liggen vaak vele malen hoger dan het opnieuw inrichten van jouw site in het kader van SEO optimalisatie en het uitvoeren van andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat je een betere positie verkrijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Daarom is het dus echt aan te raden om hiermee aan de slag te gaan.

Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Je weet nu wat SEO optimalisatie is en welke stappen je daarvoor uit kunt voeren, maar waarom zou je dit nu eigenlijk doen, waarom is het van belang? Als bedrijf wil je natuurlijk goed gevonden worden op internet. Het wereldwijde web biedt je eigenlijk een onbeperkte afzetmarkt, maar dan moeten al die potentiƫle klanten jou natuurlijk wel kunnen vinden. En dat zal niet lukken als jij niet goed te vinden bent in zoekmachines. Hoe hoger jij daarin scoort op zoekwoorden die voor jouw onderneming relevant zijn, hoe beter het is en dat is waarbij SEO optimalisatie om de hoek komt kijken. Als dit goed wordt uitgevoerd, kun jij op relevante zoektermen een zeer hoge score halen. Dit is van belang omdat uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de internetgebruikers enkel op de eerste pagina kijkt als zij iets opzoeken in bijvoorbeeld Google. Doorklikken naar de tweede pagina met resultaten doet bijna niemand, sterker nog, velen bekijken alleen de bovenste circa vijf links die getoond worden. Sta jij daar niet tussen, dan is de kans dus klein dat iemand jou vindt die jouw bedrijf nog niet kent. Op het moment dat jij echt nieuwe klanten wilt binnenhalen, is een hoge ranking dus belangrijk en daarom is ook SEO optimalisatie dus van belang.

Schakel hulp van Pingwin in

Wil je aan de slag met SEO optimalisatie, dan kun je dit zelf proberen te doen, maar je kunt ook de hulp van een expert inschakelen. Wil je echt een duurzaam resultaat behalen, dan is dat laatste aan te raden. Natuurlijk kun je zelf een poging wagen, maar dit kost je vaak veel tijd, omdat je niet zo goed weet hoe jij dit het beste aan kunt pakken. Je kunt je tijd wat dat betreft beter besteden aan andere zaken binnen jouw bedrijf. Bovendien, als je de SEO optimalisatie op de verkeerde manier aanpakt, dan kan dit leiden tot het tegenovergestelde effect van wat je beoogde. Het is daarom raadzaam om specialisten hiervoor in te schakelen, zoals de experts van Pingwin. Zij hebben veel ervaring hiermee en kunnen daardoor er zeker voor zorgen dat jij een goed resultaat zult behalen. Zij weten precies wat wel werkt en wat niet en zij kunnen daardoor voorkomen dat Google je voor straf een lagere ranking geeft. Wil jij met SEO optimalisatie een hogere ranking weten te behalen en meer omzet online bewerkstelligen, dan kan Pingwin jou hier uitstekend bij helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn