Scooter helm kopen doe in een online winkel

Als je gaat rijden op een bromscooter heb je een helm nodig. In de scooter helm winkel kun je veel modellen vinden, wat zijn de verschillen en welke past het beste bij jou? Je kunt alleen naar het kleurtje kijken, of een leuke print, maar een helm moet je in eerste instantie veiligheid bieden tijdens de rit, kies dus verstandig!

Nieuw of tweedehands?

Er worden voor weinig geld tweedehands helmen aangeboden. Toch is het niet aan te raden een tweedehands helm te kopen. Ten eerste is er het hygi├źnische aspect, als de voering niet goed schoon werd gehouden is het niet verstandig andermans helm op je hoofd te zetten. Daarnaast weet je nooit zeker of de helm is beschadigd. Zelfs als de buitenschil helemaal in orde lijkt kan het zijn dat de binnenschil gescheurd is. En dat betekent dat de helm niet meer veilig is. In de scooter helm winkel kun je voor een redelijke prijs een gegarandeerd nieuwe helm kopen waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Type helm kiezen

Er zijn drie soorten helm, met ieder hun eigen specifieke kenmerken:

Jethelm

Dit is een open helm waarbij het gezicht niet beschermd wordt. Je kunt er soms wel een vizier bij kopen maar bij impact ben je minder beschermd. De jethelm zijn wel makkelijk op en af te zetten. Bij sterke wind kan de kinband ook wat trekken. Dit is meer een back-up helm voor zomerse tochten dan in het drukke stadsverkeer.

Systeemhelm

Deze helm sluit wel geheel af, maar het kingedeelte kan opklappen of zelfs in zijn geheel worden verwijderd. Daarmee ben je niet alleen beter beschermd, je kunt de helm ook makkelijker op en af zetten dan met een integraalhelm. Afhankelijk van het model kun je het kindgedeelte helemaal verwijderen, dan kun je deze als jethelm gebruiken mits de helm aan de veiligheidsvoorwaarden van dit type helm voldoet.

Integraalhelm

Deze sportieve helm sluit helemaal af en biedt de beste bescherming. Opzetten en afzetten is wat lastiger maar in het drukke verkeer ben je optimaal beschermd. Voor sportieve rijders, off-road racers en iedereen die zoekt naar optimale veiligheid is de integraalhelm absoluut de beste keuze.

Kijk eens in de scooter helm winkel voor alle modellen en types, er zit ongetwijfeld voor jou een geschikte helm bij. Let naast het model ook op de juiste maat, die wordt aangeduid in de omtrek van het hoofd in centimeters en in letters.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn