Zoek je advies voor je eigen bedrijf?

Als je advies voor je eigen bedrijf zoekt dan kun je daarvoor terecht bij de ROZ Groep, althans als je financieel advies zoekt. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in bedrijfskunde en weten ze alles van starten, groeien en bedrijven beëindigen. Uiteraard kloppen de meeste mensen bij hen aan voor advies bij eigen bedrijf laten groeien, maar je kunt ze ook inschakelen als je advies wilt bij de volgende zaken:

  • Het verkopen van je bedrijf
  • Zakelijke schuldhulpverlening
  • Het aangaan van financieringen
  • Het starten van een bedrijf (evt. vanuit een uitkering)
  • Het schrijven van een ondernemingsplan

Ze zijn er zowel voor de startende ondernemer als de ondernemer die al even bezig is maar vastloopt in het proces. Sterker nog, zelfs als je bedrijf wel al succesvol is kun je de ROZ Groep inschakelen. Ze helpen je namelijk maar al te graag door het glazen plafond heen naar de top. Ze worden echter het meest ingeschakeld door starters die het beste uit hun nieuwe bedrijf willen halen.

Advies bij eigen bedrijf starten

Als starter weet je vaak totaal niet hoe je moet beginnen. Wat doe je als eerste? Hoe schrijf je een ondernemingsplan? En hoe ga je straks klanten vinden? Allemaal zaken waar je mee te maken krijgt, en dan heb je je financiën nog. Veel mensen zullen een bepaald bedrag moeten lenen om te kunnen starten. Ze hebben dit nodig om te kunnen investeren in middelen die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren, zoals apparatuur of een pand. Om daar een lening voor af te kunnen sluiten heb je een sterk ondernemingsplan nodig. Het advies bij een eigen bedrijf starten is dan ook dan je allereerst een ondernemingsplan schrijft. Daarom neem je alle zaken op die jouw onderneming beschrijven, en een financiële planning. Natuurlijk kun je nooit exact weten hoeveel je gaat omzetten, maar je kunt daar met de hulp van dit advies bij je eigen bedrijf wel een goede inschatting van maken. Aan de hand van deze inschatting en de haalbaarheid ervan zul je een bepaald bedrag kunnen lenen dat je kunt gebruiken om investeringen te doen.

Wat staat er allemaal in een ondernemingsplan?

Het financiële plaatje is een van de belangrijkste aspecten aan je ondernemingsplan. Bij ROZ Groep kunnen ze je daarbij helpen. Hun advies bij een eigen bedrijf starten gaat grotendeels over de financiële kant van jouw nieuwe bedrijf. Ze weten alles van starten, investeren en financieren, en geven je graag een passend advies. Naast de financiële kant zijn er echter nog een aantal andere, zeer belangrijke zaken die in je ondernemingsplan moeten staan. Je moet bijvoorbeeld een analyse van je concurrenten maken. Wie zijn ze? Waar zitten ze gevestigd? Waarin zijn ze beter of anders dan jij? Uiteraard ga je ook in op hoe je zelf groter kunt groeien dan hen, oftewel, hoe je je kunt onderscheiden in de markt. Een ander belangrijk punt dat in je ondernemingsplan aangestipt moet worden is hoe je zelf als persoon bent. Wat zijn je sterke en zwakke punten? Welke vaardigheden bezit je al en welke zou je graag ontwikkelen, of waar heb je hulp bij nodig? Als je hier eerlijk over bent is de kans groter dat je slaagt, want dan weet je tenminste waar je aan toe bent. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn