Lease auto regelen

Autoleasecentrale - Lease autoEen lease auto is vaak een extraatje voor iedereen die ver van het werk woont. Je krijgt een auto van de zaak om zo eenvoudig te kunnen pendelen. Het is echter ook mogelijk om als particulier een auto te leasen. Je krijgt dan een zelf uitgekozen lease auto, waar je op een bepaalde manier voor betaalt. Een auto van de zaak noemt men zakelijk leasen, privé een auto leasen heet ook wel “Private Lease”. Een lease auto heeft heel veel voordelen ten opzichte van het kopen van een eigen bolide:

  • geen grote uitgaven
  • weinig risico
  • vast bedrag per maand

Op de eerste plaats heb je als bedrijf of als particulier geen grote uitgaven. Een auto kopen, zeker een recent model, kost veel geld. Vaak moet hiervoor een lening worden aangevraagd, die niet altijd wordt verstrekt. Bovendien moet deze lening tegen rente weer worden terugbetaald. Dit zijn geen gunstige condities. Voor een lease auto hoeft geen hoog aanschafbedrag te worden betaald. Er hoeft enkel betaald te worden voor de maanden waarin de auto gebruikt is. De barrière om auto te kunnen rijden wordt hierdoor een heel stuk lager. Een eigen auto moet ieder jaar, of na een aantal jaren, naar de garage gebracht worden voor een grote beurt. Hier wordt bekeken wat er aan de wagen scheelt en wordt dit gerepareerd. Vaak moet ook hiervoor diep in de buidel worden getast. Het is bij leasen mogelijk om dit onderhoud te laten betalen door de leasemaatschappij. Je voorkomt zo hoge kosten die je niet had voorzien. In het verlengde hiervan brengt rijden met een lease auto dus weinig risico’s met zich mee. Grote uitgaven hoef je niet te doen en ook wanneer de auto tijdens het rijden komt stil te vallen hoef je niet over de brug te komen. Tot slot: je betaalt een vast bedrag per maand. Wat er ook gebeurd, je hoeft in principe niet van dit bedrag af te wijken. Natuurlijk is dit voor een werkgever erg gunstig. Elke maand kan er een vast bedrag opzij worden gezet voor een lease auto, in plaats van de kosten die eventueel worden gemaakt met een privéauto. Bij private lease bestaat deze garantie ook. Je rijdt dus zonder grote uitgaven, met weinig risico, en tegen een vast bedrag per maand. Dat is het voordeel van een lease auto.

Lease auto; verschillende leasevormen

In Nederland zijn er eigenlijk vijf grote leasevormen. Dit zijn simpel gezegd contracten die worden gebruikt wanneer een auto voor lease wordt aangeboden. Deze vormen zijn:

  • Operational Lease
  • Financial Lease
  • Green Lease
  • Short Lease
  • Occasion Lease

Operational lease is de meest voorkomende vorm in Nederland. Deze wordt zowel door bedrijven als door particulieren het meest gekozen. Bij deze leasevorm wordt de lease auto volledig gefinancierd door een leasemaatschappij. De klant betaalt een vast bedrag per maand en mag voor dit geld in de auto plaatsnemen. Hiermee is vaak ook het risico afgekocht. Wanneer er iets kapot gaat aan de auto dan is de leasemaatschappij verantwoordelijk. Een andere interessante vorm is Financial lease. Bij de leasevorm betaal wordt je eigenlijk eigenaar van de auto, zonder dat deze daadwerkelijk juridisch van jou is. Dit kan bijvoorbeeld voor ondernemers interessante fiscale voordelen opleveren. Aan het einde van het contract betaal je een afkoopsom en is de auto in principe van jou. Het voordeel van deze leasevorm is dat je maandelijks een lager bedrag hoeft te betalen. De auto wordt immers na de lease of jou verkocht, of is afgeschreven. Alle kosten die je maakt zitten dus eigenlijk aan het einde van het contract, wanneer je een slotsom moet betalen. Deze slotsom is gebaseerd op de restwaarde van de lease auto. Green Lease is een duurzame vorm van leasen. Steeds meer bedrijven gaan op deze vorm over. Green Lease is eigenlijk een verzamelterm die simpelweg inhoud dat er auto’s worden binnengehaald die steeds beter zijn voor het milieu. Het wagenpark van een bedrijf wordt zo steeds duurzamer. De overheid ondersteund deze vergroening door minder bijtelling te heffen op auto’s die weinig uitstoot hebben. Een auto die beter is voor onze aarde is dus ook beter voor de portemonnee. Shortlease is de meest flexibele vorm van leasen. Je bent hierbij niet gebonden aan jaarcontracten. Vaak liggen de maandelijkse kosten voor deze leasevorm wel wat hoger. Je kunt de lease auto immers elk moment terugbrengen naar de maatschappij. Tot slot de occasion lease. Hierbij worden relatief jonge auto’s aangeboden voor verhuur. Deze auto’s worden vaak al ingekocht voor de lease. Je krijgt dus een gebruikte auto, je kunt niet zelf iets samenstellen. Je krijgt dankzij deze vorm echter wel een lease auto met een lagere prijs per maand. Je bent dus goedkoper uit, maar moet kiezen uit beschikbare exemplaren.

Snel een leuk model uitzoeken

Met een lease auto heb je weinig grote uitgaven, weinig risico, en betaal je een vast bedrag per maand. Deze manier van autorijden kan voor veel mensen de stress van het bezit van een eigen auto wegnemen. Er zijn veel leasemaatschappijen waar je terecht kan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Auto Lease centrale. Op https://www.autoleasecentrale.nl vind je alle beschikbare modellen en veel meer informatie over de verschillende leasevormen. Je kunt contact opnemen met het bedrijf om zo meer te weten te komen over lease in het algemeen of om een persoonlijke vraag te stellen. Binnen mum van tijd heb je zo een lease auto die helemaal bij je past!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn