Gezonder worden met voedingsadvies?

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te leven, maar hoe doe je dit nu precies? Een persoonlijk voedingsadvies is een van de zaken die jou kan helpen bij het creëren van een gezonde leefstijl die past bij jou en jouw lichaam. Hierbij gaat het niet alleen maar om een tijdelijk dieet, nee het gaat om het veranderen van je eetpatronen op een manier dat je ook vol kunt houden. Een goed voedingsadvies helpt je niet alleen je ideale gewicht te bereiken, maar help ook jouw lichaam zo gezond mogelijk te maken.

Het belang van een persoonlijk voedingsadvies

We weten allemaal best dat velen van ons niet zo gezond leven als we eigenlijk zouden moeten. We zitten te veel stil, vaak voor ons werk, maar ook in onze vrije tijd. Daarnaast kiezen we lang niet altijd voor eten wat ons lichaam echt voedt. Een gedegen voedingsadvies kan hier verandering in brengen. Natuurlijk kun je op internet rond gaan kijken naar diëten op het moment dat je af wilt vallen. Of je kunt een specifieke eetstijl kiezen, bijvoorbeeld paleo, omdat je hebt gelezen dat dit goed voor je zou zijn. Maar het probleem hiermee is dat de recepten die je daarbij vindt niet toegesneden zijn op jouw lichaam en op jouw leefstijl, terwijl daar bij een persoonlijk voedingsadvies wel rekening mee wordt gehouden. Ga je bijvoorbeeld een standaard dieet volgen, dan is de kans groot dat dit voor jou niet werkt of niet vol te houden is. Bijvoorbeeld omdat je meer sport dan de gemiddelde Nederlander, waardoor je te weinig energie binnenkrijgt en je dit eetpatroon dus nooit vol kunt houden. En dat is niet het enige probleem, pluk je iets van internet dan is de kans groot dat het wat voedingsstoffen betreft niet aansluit bij wat jij nodig hebt. Laat daarom een voedingsadvies op maat maken. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen het juiste gewicht bereikt, maar dat je ook gezond leeft.

Persoonlijk voedingsprogramma

ademavitaal kan voor jou een voedingsadvies opstellen dat helemaal bij jou past. Hun voedingsdeskundigen houden daarbij rekening met verschillende zaken:

  • je geslacht
  • je leeftijd
  • de levensfase waar je in zit
  • je leefstijl, sport je bijvoorbeeld veel of weinig
  • voorkeuren voor etenspatronen

Bij dit laatste punt kun je bijvoorbeeld denken aan vegetarisch of veganistisch willen eten, maar ook aan glutenintoleranties. Heb jij diabetes? Ook daar kunnen ze rekening mee houden bij het opstellen van hun voedingsadvies. Op basis van al deze gegevens kunnen zij een eetpatroon voor jou opstellen waarmee jij een gezond gewicht behaalt en behoudt en waarmee jij je lichaam goed voedt. Bovendien zijn hun adviezen altijd zo dat je ze ook op de langere termijn goed vol kunt houden. Je ontvangt van hen wekelijkse voedingsschema’s met boodschappenlijstjes en recepten, zodat het ook echt gemakkelijk is om de adviezen op te volgen. Onthoud bovendien dat een voedingsadvies niet iets is dat je eenmalig op laat stellen. Je lichaam verandert immers, doordat je bijvoorbeeld ouder wordt. En je omstandigheden kunnen veranderen, je kunt bijvoorbeeld van een heel actief beroep gaan naar werk waarbij je vooral zit. Is dit bij jou het geval? Laat ademavitaal dan een nieuw advies opstellen dat bij die nieuwe levensfase past!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn