Een Wbso aanvraag stellen we graag voor u op

De RVO, de rijksdienst voor ondernemend Nederland heeft een bijzondere subsidie beschikbaar gemaakt voor bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat kunt u erg breed zien want dit geldt onder andere voor de ontwikkeling maar ook de innovatie van een keur aan producten. Niet alleen het uiteindelijke product, ook de methode kan onder speur- en ontwikkelingswerk vallen. Denk aan een behandelmethode om een ziekte tegen te gaan, de ontwikkeling van nieuwe software of de uitvinding van een nieuw levensmiddel. Valt uw bedrijf hieronder? Dan kunt u deze Wbso aanvragen. De Wbso is de subsidie die u aldus kunt aanvragen. Omdat er heel wat papierwerk bij komt kijken en u na de toekenning uw gewerkte uren op dit gebied moet bijhouden is het niet onverstandig om de aanvraag aan een bedrijf uit te besteden dat hier dagelijks mee te maken heeft. Wij van wbsoburo.nl kunnen u op dit vlak van dienst zijn. We helpen u onder andere bij het maken van een aanvraag en bemiddelen voor u met de RVO en andere overheidsinstellingen mocht dit noodzakelijk zijn. Een groot bijkomend voordeel is dat we dit werk compleet kosteloos voor u doen, tot op het punt dat de Wbso is toegekend. Mocht het helaas worden geweigerd dan zijn er geen verdere kosten aan verbonden. Ga dan overigens niet bij de pakken neerzitten maar geef ons een nieuwe kans. Er is namelijk niet een limiet op het aantal aanvragen die u kunt doen.

Met Wbso subsidie kunt u beginnen aan de ontwikkeling van uw prototype

Als de Wbso wordt toegekend dan moet u natuurlijk met terugwerkende kracht aantonen dat u deze subsidie voor het juiste doel gebruikt. Daarom geven we u een handig spreadsheet-model dat u in Microsoft Excel kunt gebruiken om de gewerkte uren op te geven. Tevens laten we het u weten als het weer tijd is om de aanvraag te vernieuwen. In principe is dit jaarlijks een klusje van niet meer dan een kwartier. Maar houdt er in ieder geval rekening mee dat dit niet stilzwijgend wordt verlengd. Dankzij de Wbso kunt u als jonge ondernemer uw producten blijvend innoveren en tevens kan men speurwerk verrichten. Met speurwerk wordt een brede definitie van onderzoek bedoeld. Er zijn drie categorieën die in aanmerking komen tot de Wbso:

  • Ondernemers die hun werknemers S&O laten verrichten.
  • Niet-ondernemers die S&O verrichten in opdracht voor een Nederlandse onderneming,
  • En ten slotte zelfstandige ondernemers die een groot percentage van hun werk aan S&O toewijden.

Houd er wel rekening mee dat er een nuanceverschil is tussen de eerste twee groepen en de derde groep. Dit is een belastingtechnisch verhaal dat u uiteraard gedetailleerd op onze website kunt teruglezen.

Proberen kan altijd want het zal u geen onnodige kosten opleveren

U wilt natuurlijk het fijne weten van de Wbso. Daarom kunt u een gratis brochure downloaden van onze website. Zoals we al eerder zeiden zijn er geen kosten aan verbonden als de aanvraag niet wordt goedgekeurd. Dit is het zogenaamde “no cure, no pay”-model. We hanteren een laag tarief van nooit meer dan 5 procent met een maximum van 2.500 euro. Dat zal uiteindelijk neerkomen op een eenmalig bedrag ook al helpen we u in de komende jaren wederom met de aanvraag van Wbso. Vergeet dus niet om de site goed door te lezen, om de brochure te downloaden en onze sociale media te bekijken. Mocht u dan toch nog vragen hebben dan staan onze medewerkers op diverse manieren voor u klaar. Klim in de pen en stuur een e-mail, bel ons even op of kom op afspraak langs bij ons op kantoor in Doetinchem.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn