Autel diagnoseapparatuur maakte onze garage echt compleet

Een tijdje geleden hebben we een artikeltje geschreven over de loods die we hebben laten bouwen voor onze garage. Eigenlijk is dit een soort vervolg op het verhaal dat ik destijds vertelde. Het verhaal van de sterke groei, het grotere aantal klanten en het feit dat ik nu oude auto’s opkoop en daarmee sleutel om ze vervolgens weer te kunnen verkopen. Die oude auto’s zijn het probleem niet. Het zijn de jongste auto’s die zorgen voor veel gedoe. Dit heeft te maken met de vele elektronica die gebruikt wordt om de motor aan te sturen en de afzonderlijke onderdelen van de auto te gebruiken tijdens het rijden. Al deze elektronica kan zorgen voor unieke problemen, zeker dankzij de vele sensoren die gebruikt worden door de autofabrikanten. Daarom moesten we op zoek naar diagnoseapparatuur. Dit is apparatuur die aangesloten wordt op het moederbord van de auto, waarna het moederbord vertelt waar de storing zit. En vergis je niet: diagnoseapparatuur is verrekte lastig om te gebruiken aangezien je doorgaans alleen maar codes terugkrijgt door de goede bevelen in te voeren. De Autel diagnoseapparatuur is daar een uitzondering op. Autel is namelijk veel makkelijker te gebruiken en is gemaakt om gebruikt te worden. Maar Autel is tegelijkertijd een merk dat niet overal te vinden is. Zo ver wij weten is OBD Warenhuis de enige die dit in Nederland verkoopt op grote schaal. Kijk voor meer informatie maar even op hun eigen website: obdwarenhuis.nl.

Waarom Autel kopen en waarom zoveel haast?

We hebben enorm veel haast gehad bij het aanschaffen van onze Autel apparatuur. Waarom?

  • Omdat storingen niet gewist kunnen worden zonder uitleesapparaat;
  • Omdat lang niet alle problemen met de auto zichtbaar zijn:
  • Omdat we moeten weten welke sensoren problemen geven.

Autel was de enige logische keuze omdat we twee monteurs in dienst hebben die beide bekend zijn met Autel en ik heb er zelf ook lang mee gewerkt. Wilden we zeker weten dat we onze klanten in de toekomst ook kunnen helpen en foutmeldingen kunnen wissen die door de auto op het dashboard gecommuniceerd worden, dan moesten we ervoor zorgen dat we onze eigen apparatuur van Autel in huis zouden halen. En aangezien we veel auto’s hebben staan hier die bij de jongere generatie horen, liever vandaag dan morgen omdat onze klanten op ons rekenen. OBD Warenhuis leverde snel en leverde ook nog eens precies wat we besteld hadden. Dat zijn de partners waar je op kunt rekenen!

Zelf uitleesapparatuur kopen?

We hebben een aantal klanten die zelf besloten hebben om uitleesapparatuur te kopen. Dat kan, het is een goede optie wanneer je met regelmaat aan een auto sleutelt en de buren ook wilt helpen. Je hebt dan wel de goede apparatuur nodig, want lang niet alle apparaten zijn te gebruiken door mensen die er geen opleiding voor gehad hebben. Autel is een van de merken die bekendstaat om het gebruiksgemak en is tevens een merk dat te vinden in bij meerdere particulieren. Als garage raden we wel aan om professioneel te blijven wanneer een diagnose gesteld wordt. Een verkeerd antwoord van een sensor betekent lang niet altijd dat de sensor kapot is. We raden onze klanten met eigen uitleesapparatuur aan om geen dure onderdelen te bestellen wanneer zij een foutcode zien en die teruglezen op het internet. Wanneer het gaat om dure onderdelen of grote reparaties, dan is het verstandig om eerst even bij ons langs te komen zodat wij kunnen kijken of er geen andere oorzaak kan zijn voor het probleem. Dat kost je echt niet veel en kan je veel besparen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn